Lördagen den 13.08.2016 arrangerade Esbo navigatörer en annorlunda bryggträff.
Temat för träffen var praktiska övningar.
Inbjudna var sjöräddningen, polisen, Långvik FBK och Raymarine med sin DEMO båt.
I programmet fanns det övningar med automatflytväst och räddningsflotte, brandsläckningsövning,  ”man över bord” manöver mm.
Traditionellt bjöd väderguden på sitt bästa oväder även denna gång… Regn, regn och vindar på 14-16 m/s.
P.g.a. vädret var det bara sjöräddningen som kom till platsen och de fick räddningsuppdrag en halvtimme efter ankomst. Esbo Navigatörer hade själv skaffat (med tack till Lasse Åkerlund ) automatvästar och en automatisk räddningsflotte för övningsbruk.
Trots det ruskiga vädret var det några modiga, aktiva personer som prövade sig på flytväst och att komma upp i flotten med väst på. Detta visade sig vara mycket svårare än man skulle tro så även här gäller regeln: ´´övning ger färdighet´´ och med denna färdighet kan du rädda livet på dig själv!
Trots det dåliga vädret ställde åtta EN båtlag upp (sammanlagt 23 personer)
Olle ´´dränkt´´ skeppare på M/S MUMRIKEN ( pulpetbåt )

Lördagen den 13.08.2016 arrangerade Esbo navigatörer en annorlunda bryggträff.Temat för träffen var praktiska övningar.Inbjudna var sjöräddningen, polisen, Långvik FBK och Raymarine med sin DEMO-båt.I programmet fanns det övningar med automatflytväst och räddningsflotte, brandsläckningsövning,  ”man över bord” manöver mm.
Traditionellt bjöd väderguden på sitt bästa oväder även denna gång… Regn, regn och vindar på 14-16 m/s. På grund av vädret var det bara sjöräddningen som kom till platsen och de fick räddningsuppdrag en halvtimme efter ankomst. Esbo Navigatörer hade själv skaffat (med tack till Lasse Åkerlund) automatvästar och en automatisk räddningsflotte för övningsbruk.Trots det ruskiga vädret var det några modiga, aktiva personer som prövade sig på flytväst och att komma upp i flotten med väst på. Detta visade sig vara mycket svårare än man skulle tro så även här gäller regeln: ´´övning ger färdighet´´ och med denna färdighet kan du rädda livet på dig själv!Trots det dåliga vädret ställde åtta EN båtlag upp (sammanlagt 23 personer).

Olle ´´dränkt´´ skeppare på M/S MUMRIKEN ( pulpetbåt )

2016.08.13_023_lilla_braendoe_en_bryggtraeff_kraeftskiva_komprimerad

            Foto: Bengt Winqvist