Ohoj Navigatörer!

Båtsäsongen är över för denna gång och vi hoppas att ni har haft en riktigt fin sommar och en bra start på hösten. Vi informerar nu om höstmöte och julfest. I år träffas vi som vanligt på Vikingaborg (intill Sommaröbron vid Svinösund) Sommarövägen 8 B.

Speciellt för denna gång är att i samband med höstmötet har vi ett föredrag av Mikael Martikainen om förlisningen av m/s irma år 1968!

Lastfartyget m/s Irma försvann någonstans i vattnen kring Åland natten till den 26 oktober 1968. 50 år senare beslöt Mikael Martikainen att göra en dokumentär om olyckan, med tanken att i filmen med modern teknologi försöka hitta vraket. Arkivmaterialet var knapphändigt och ögonvittnena få. Med hjälp av en datorsimulation av Stormwinds skapare, Tomas Gustafsson, kunde spaningsorådet avgränsas så mycket att det blev värt att börja söka med forskningssonar (side scan sonar). I sin presentation går Mikael Martikainen igenom det väsentliga i detektivarbetet i jakten på m/s Irma.

MS Irma Foglo Aland

Tidpunkten är den 18 november (lördag) och mötet börjar kl 17:00, julfesten följer därefter.

Efter mötet avnjuter vi en enkel men läcker julmåltid (Cap Horn) tillsammans till priset av 30 euro. Kom även ihåg att ta med en liten julklapp med värde om högst 5 euro! Även julgubben kommer att delta.

Vi hoppas att så många som möjligt kan komma med! Anmäl deltagande till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 050-558 8218 (Olle Grenman)

Hjärtligt välkomna! Styrelsen

 

Kallelsen har även skickats ut per epost, inkluderande föredragningslistan.